Stichters van culinair Nederland
Een culinaire droomervaring bereid door Hollandse en Vlaamse keukenmeesters, dat is waar de Alliance Gastronomique om draait. In 1967 stonden 19 Nederlandse restaurateurs op en gingen ze de uitdaging aan om van de ‘saaie’ Nederlandse eetcultuur een netwerk aan restaurants op culinair topniveau te creëren. Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit 44 toprestaurants die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse én internationale keuken op tafel zetten. Met liefde voor eten, voor koken en voor gastvrijheid. En dat al 55 jaar. Hiermee is de Alliance Gastronomique het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Daar zijn we trots op.

Jubileumjaar Alliance Gastronomique
55 jaar, zo jong zijn we pas! En we blijven jong, want als voorzitter van deze prachtige club wil ik blijven vernieuwen en verjongen. Zo hebben we in 2021 een eigentijds logo gekregen, heeft onze website een make-over gehad en is het met onze nieuwe app heel makkelijk een restaurant te vinden. We zijn klaar voor het jubileumjaar.
Wat niet veranderd is, is de passie van alle aangesloten restaurants om gasten te ontroeren met verfijnde smaken & dranken, en met een onvergetelijke ambiance. Dat kan alleen door telkens weer nieuwe generaties jongens en meiden aan ons te binden en ze de liefde voor het vak bij te brengen. We hebben zelfs een eigen Alliance Academy voor onze medewerkers. Zodat ze nog beter worden in hun vak en ze u nog meer in de watten kunnen leggen.
Laten we er een gedenkwaardig jubileumjaar van maken.
Een warme culinaire groet,
Gerard Wollerich
Trotse Voorzitter Alliance Gastronomique
De culinaire top
De restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers van Alliance Gastronomique behoren tot de absolute top van culinair Europa. Samen goed voor 44 restaurants met 47 Michelinsterren. Ze hebben hun eigen stijl, maar komen samen in een passie voor de beste smaaksensaties en dinerervaringen. Allemaal gebruiken ze bovendien de beste producten van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven.

Een kwaliteitszegel
Een lidmaatschap bij de Alliance Gastronomique is een kwaliteitszegel, een garantie voor een eetbeleving van de hoogste kwaliteit. Onze restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers streven er elke dag naar om de grens van perfectie te verleggen. Bij alle aangesloten restaurants staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop. Wij delen een passie voor al het goede op aarde, en het is ons levenswerk om dit met het publiek te delen.
Het bestuur

Gerard Wollerich | Wollerich
Algemeen Voorzitter
Anne Hövels | De Burgemeester
Penningmeester
Saskia Löhr | Het Koetshuis
Algemeen Bestuurslid
Marcel van Zomeren | In de Rustwat
Algemeen bestuurslid