OVER ONS

De Alliance Gastronomique: samen, uit liefde voor smaak

Historie

Stichters van culinair Nederland

Een culinaire droomervaring bereid door Hollandse en Vlaamse keukenmeesters, dat is waar de Alliance Gastronomique om draait. In 1967 stonden 19 Nederlandse restaurateurs op en gingen ze de uitdaging aan om van de ‘saaie’ Nederlandse eetcultuur een netwerk aan restaurants op culinair topniveau te creëren. Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit 45 toprestaurants die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse én internationale keuken op tafel zetten.

Met liefde voor eten, voor koken en voor gastvrijheid. En dat al 54 jaar. Hiermee is de Alliance Gastronomique het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Daar zijn we trots op.

Passie voor het vak

Vijf nieuwe restaurants in 2021

Wat mij elke keer weer opvalt als voorzitter van deze prachtige club, is de bevlogenheid van de leden van Alliance Gastronomique. De bevlogenheid van al die toprestaurants die ondanks de grote crisis in 2020, de drive hebben gehad om door te gaan. Die met nieuwe ideeën en concepten zijn gekomen en flink aan de weg zijn blijven timmeren. Zodat ze met hun passie voor het vak gasten ook dit jaar weer culinair in de watten kunnen leggen. Het was hartverwarmend hoe gasten in 2020 ons steunden, zodat onze restaurants dit jaar hun deuren weer konden openen. Ons ledenaantal is zelfs gegroeid! We hebben vijf nieuwe restaurants in 2021. Op onze nieuwe website vindt u ze allemaal, verspreid over Nederland en België. Hopelijk inspireert deze website u om er meerdere te bezoeken, zodat we er samen een gedenkwaardig gastronomisch jaar van kunnen maken.

 

Een warme culinaire groet,
Gerard Wollerich
Voorzitter Alliance Gastronomique

45 RESTAURANTS, 47 STERREN

De culinaire top

De restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers van Alliance Gastronomique behoren tot de absolute top van culinair Europa. Samen goed voor 45 restaurants met 47 Michelinsterren. Ze hebben hun eigen stijl, maar komen samen in een passie voor de beste smaaksensaties en dinerervaringen. Allemaal gebruiken ze bovendien de beste producten van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven.

LIDMAATSCHAP

Een kwaliteitszegel

Een lidmaatschap bij de Alliance Gastronomique is een kwaliteitszegel, een garantie voor een eetbeleving van de hoogste kwaliteit. Onze restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers streven er elke dag naar om de grens van perfectie te verleggen. Bij alle aangesloten restaurants staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop. Wij delen een passie voor al het goede op aarde, en het is ons levenswerk om dit met het publiek te delen.

ONZE MENSEN

Het bestuur

Alliance Bestuur Gerard Wollerich 2021

Gerard Wollerich | Wollerich

Algemeen Voorzitter
Alliance Bestuur Anne Hovels

Anne Hövels | De Burgemeester

Penningmeester
Alliance Bestuur Harald Hovenkamp

Harald Hovenkamp | Kaatje bij de Sluis

Algemeen bestuurslid
Alliance Bestuur Saskia Lohr

Saskia Löhr | Het Koetshuis

Algemeen Bestuurslid
Alliance Bestuur Xavier Giesen 2021

Xavier Giesen | Bolenius

Algemeen Bestuurslid