Stichters van culinair Nederland
Een culinaire droomervaring bereid door Hollandse en Vlaamse keukenmeesters, dat is waar de Alliance Gastronomique om draait. In 1967 stonden 19 Nederlandse restaurateurs op en gingen ze de uitdaging aan om van de ‘saaie’ Nederlandse eetcultuur een netwerk aan restaurants op culinair topniveau te creëren. Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit 38 toprestaurants die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse én internationale keuken op tafel zetten. Met liefde voor eten, voor koken en voor gastvrijheid. En dat al 55 jaar. Hiermee is de Alliance Gastronomique het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Daar zijn we trots op.
De culinaire top
De restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers van Alliance Gastronomique behoren tot de absolute top van culinair Europa. Samen goed voor 38 restaurants met 39 Michelinsterren. Ze hebben hun eigen stijl, maar komen samen in een passie voor de beste smaaksensaties en dinerervaringen. Allemaal gebruiken ze bovendien de beste producten van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven.

Een kwaliteitszegel
Een lidmaatschap bij de Alliance Gastronomique is een kwaliteitszegel, een garantie voor een eetbeleving van de hoogste kwaliteit. Onze restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers streven er elke dag naar om de grens van perfectie te verleggen. Bij alle aangesloten restaurants staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop. Wij delen een passie voor al het goede op aarde, en het is ons levenswerk om dit met het publiek te delen.
Het bestuur

Gerard Wollerich
Voorzitter
Saskia Löhr | Het Koetshuis
Algemeen Bestuurslid
Marcel van Zomeren | In de Rustwat
Penningmeester
Sandra Ausems | Tout à Fait
Algemeen bestuurslid