audio
Een leven lang leren

Alliance College

3 vakopleidingen

Voor onze ambitieuze medewerkers

Alliance Gastronomique heeft een eigen Alliance College met vakopleidingen. Zodat onze restaurantmedewerkers die al jaren op hoog niveau werken zich nog meer kunnen ontwikkelen. Er zijn drie Alliance opleidingen: Alliance Gastronomie opleiding, Alliance Patisserie opleiding en de Alliance Sommelier opleiding.

Elke opleiding bestaat uit meerdere dagen, meestal gehouden in wisselende Alliance restaurants. De beste professionals uit het vak dagen onze medewerkers dan uit, vaak SVH Meesters. De opleiding sluiten ze af met een examen. Wie het examen haalt, krijgt een voor de branche belangrijk diploma dat bewijst hoe goed iemand in zijn vak is.

Passie voor het vak

Alliance Gastronomie opleiding

Deze 7-daagse opleiding is bedoeld voor ambitieuze, gevorderde restaurantmedewerkers, zowel keuken als bediening. Er is plek voor zestien kandidaten: van (assistent) sommeliers, (assistent) maitres, sous-chefs tot en met keukenchefs. Elke lesdag is bij een ander Alliance bedrijf en staat onder leiding van een SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer/vrouw of SVH Wijnmeester. Alle meesters zijn lid van Alliance. Het sterke van deze opleiding is dat je niet alleen van bevlogen SVH Meesters leert, maar ook van de andere deelnemers die net als jij gek zijn op hun vak. De opleiding sluit je af met een examen dat SVH afneemt. Het SVH diploma komt je je hele loopbaan van pas. Het is ook een van de vereiste diploma’s op weg naar de SVH Meestertitel.

Hotel- en restaurantpatisserie

Alliance Patisserie opleiding

Deze 12-daagse opleiding is uitsluitend voor vergevorderden. Acht patissiers en chefs met met veel patisserie-ervaring krijgen een unieke kans om zich verder te bekwamen in de belangrijkste technieken: biscuits, degen, beslagen, crèmes, cremeux, anglaises, mousses, mousselines, gelei, compôtes, fruitverwerking, chocoladetechnieken, decor, styling & opmaak van desserts, suikertrekken & blazen, bonbons, frivolités, ontwikkeling van eigen recepturen en ijsbereidingen. Ook is er aandacht voor structuur in de werkwijze en inrichting van de werkruimte. Patissier Jeroen Goossens begeleidt de opleiding die gericht is op hotel- en restaurantpatisserie. Aan het einde van de cursus doe je mee aan het examen. Het is een intensief programma dat behoorlijk wat tijd en inzet vraagt, maar waar je veel vakmanschap voor terugkrijgt.

WSET Level 3

Alliance Sommelier opleiding

Deze intensieve sommelier opleiding WSET Level 3 van 14 middagen biedt medewerkers die zich nog meer willen verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Iedere middag is een combinatie van theorie en praktijk en staat onder leiding van Edwin Raben. Je proeft elke keer minstens zes wijnen waarop je de systematisch analytische proefmethode toepast. Na afronding ben je in staat wijnen correct te beoordelen en je inzicht te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen. De opleiding sluit je af met een examen. Wanneer je deze cursus met succes hebt afgerond, ontvang je een WSET-certificaat en – reversspeld. Bovendien mag je het bijbehorende WSET certified-logo gebruiken.