OVER ONS

De Alliance Gastronomique: samen, uit liefde voor smaak

Historie

Stichters van culinair Nederland

Een culinaire droomervaring bereid door Hollandse en Vlaamse keukenmeesters, dat is waar de Alliance Gastronomique om draait. In 1967 stonden 19 Nederlandse restaurateurs op en gingen ze de uitdaging aan om van de ‘saaie’ Nederlandse eetcultuur een netwerk aan restaurants op culinair topniveau te creëren. Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit 39 toprestaurants die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse én internationale keuken op tafel zetten. Met liefde voor eten, voor koken en voor gastvrijheid. En dat al 57 jaar. Hiermee is de Alliance Gastronomique het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Daar zijn we trots op.

39 RESTAURANTS, 42 STERREN

De culinaire top

De restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers van Alliance Gastronomique behoren tot de absolute top van culinair Europa. Samen goed voor 39 restaurants met 42 Michelinsterren. Ze hebben hun eigen stijl, maar komen samen in een passie voor de beste smaaksensaties en dinerervaringen. Allemaal gebruiken ze bovendien de beste producten van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven.

LIDMAATSCHAP

Een kwaliteitszegel

Een lidmaatschap bij de Alliance Gastronomique is een kwaliteitszegel, een garantie voor een eetbeleving van de hoogste kwaliteit. Onze restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers streven er elke dag naar om de grens van perfectie te verleggen. Bij alle aangesloten restaurants staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop. Wij delen een passie voor al het goede op aarde, en het is ons levenswerk om dit met het publiek te delen.

ONZE MENSEN

Het bestuur

Bob Bron

Bob Bron

Voorzitter
Pascal Beeren

Pascal Beeren | De Bokkedoorns

Secretaris
Raymond Strikker

Raymond Strikker | De Bloemenbeek

Penningmeester
Petro Kools

Petro Kools | Da Vinci

Algemeen bestuurslid
Emiel Kwekkeboom

Emiel Kwekkeboom | Joann

Algemeen bestuurslid
Dick Middelweerd

Dick Middelweerd | De Treeswijkhoeve

Algemeen bestuurslid
Adrian Zarzo

Adrian Zarzo | Zarzo

Algemeen bestuurslid
Anita Brouwer

Anita Brouwer

Bestuursondersteuner