Restaurantvereniging Alliance Gastronomique verwelkomt drie nieuwe leden
Alliance Gastronomique verwelkomt drie nieuwe leden. De restaurants Julemont in Wittem, Maeve in Utrecht en Katseveer in Wilhelminadorp maken per januari 2024 deel uit van Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants.
De nieuwe leden zijn geïnaugureerd tijdens de eindejaarsvergadering van de vereniging die gehouden werd in Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo. Met de toetreding van de nieuwe leden bestaat het samenwerkingsverband uit 39 toprestaurants die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse en internationale keuken op tafel zetten. De leden vinden elkaar in een passie voor eten, koken op niveau, gastvrijheid en perfectie. Voor hun gasten staat Alliance Gastronomique borg voor topkwaliteit, een keuken op niveau, creativiteit en oog voor detail. De vereniging bestaat in 2024 57 jaar en is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.
Eigen karakter en jeugdig elan
Voorzitter Alliance Gastronomique Gerard Wollerich: “We zijn er trots op dat we drie nieuwe leden aan onze vereniging kunnen toevoegen. Het zijn restaurants met elk een eigen karakter en met als overeenkomst dat ze jeugdig elan hebben en nog maar 5 tot 2 jaar geleden zijn geopend of overgenomen.

Hart voor Alliance Gastronomique


Toegevoegde waarde
Per eind 2023 eindigt na vier jaar Gerard Wollerichs voorzitterschap van Alliance Gastronomique. Het nieuwe bestuur, inclusief nieuwe voorzitter, wordt binnenkort voorgesteld. De scheidend voorzitter: “Met deze drie nieuwe leden hebben we er een mooie mix van restaurants bij die van toegevoegde waarde zijn voor onze vereniging. Het geeft een goed gevoel dat ik deze fijne club verlaat met deze aanwinsten erbij.
Ik kijk terug op vier mooie jaren. We hebben veel bereikt, waaronder een modern nieuw logo, een app waarmee de gast de restaurants nog eenvoudiger kan opzoeken, een prachtig en lezenswaardig magazine en een mooie aanwas van vaak jonge restaurants, waardoor onze gasten kunnen blijven genieten van een nog breder gastronomisch aanbod bij onze restaurants.”