Nieuws

Chefs Okura serveren comfortfood op zomerse Serre’s Thursdays

Serre Restaurant vertrouwt tijdens zomermaanden de keuken toe aan chefs Andrea Ranieri, Antonio Castiello, Arjan Speelman en Lodewijk Akito van Tilborgh.

Amsterdam, 4 juni 2024 – Serre’s Thursdays maken van de zomerse donderdagen in Serre Restaurant een onvergetelijke en unieke ervaring. De donderdagen in juni, juli en augustus zijn chefs uit verschillende restaurants van Hotel Okura Amsterdam te gast in de keuken van Serre Restaurant. In aanvulling op de reguliere kaart, bereiden zij hun favoriete comfortfood gerechten. Bij zwoele zomeravonden kunnen gasten van Serre’s Thursdays genieten op het terras van Serre aan het water.
Chefs Andrea Ranieri en Antonio Castiello zetten de smaken van de Italiaanse keuken op de kaart, in juli kunnen gasten genieten van het favoriete comfortfood van tweesterrenchef Arjan Speelman en in augustus heeft chef Lodewijk Akito van Tilborgh een Japans menu gecreëerd.

Juni: Authentiek Italië
Tijdens de Italiaanse maand, juni, proeven gasten de smaken van Italië in het hart van Amsterdam. Authentiek en traditioneel Italiaans bereid. Van bruschetta, fritto misto, spaghetti Frutti di mare, tagliata di manzo, tot het klassieke dessert tiramisù.

Juli: Arjans favorite
Tweesterrenchef Arjan Speelman, verruilt op de donderdagen in juli de keuken van Ciel Bleu voor Serre Restaurant. Tijdens Serre’s Thursdays maken gasten kennis met zijn ultieme comfortfood gerechten zoals Pulpo met zwarte Paella. Precies bereid zoals hij er optimaal van geniet en zoals alleen hij dat kan.

Augustus: Japanse traditie
In de Japanse keuken zijn gerechten doorspekt met traditie en bijzondere gebruiken om gasten een authentieke smaakbeleving te bieden. Serre’s chef Lodewijk Akito van Tilborgh, die voorheen in de keuken van Yamazato werkte, bereidt tijdens Serre’s Thursdays zijn comfortfood gerechten.

Prijzen en boeken
Het a la carte menu van Serre’s Thursdays is boekbaar via de website, reservations@okura.nl of via het boekingssysteem van Serre.

Over Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is het meest complete vijfsterren superior hotel in Nederland en lid van ‘The Leading Hotels of the World’. In Hotel Okura Amsterdam komen Oosterse en Westerse invloeden in perfecte harmonie samen in een sereen en luxe interieur voorzien van alle comfort. Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart, is onmiskenbaar Okura.
Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City. Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel van de Okura-groep in Europa en beschikt over 300 kamers. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants (Ciel Bleu**, Yamazato*, Serre, Sazanka) met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten. Daarnaast biedt het hotel uitgebreide faciliteiten om zowel grootschalige als intieme events te organiseren.

Meer informatie:
Hotel Okura Amsterdam – Website
Hotel Okura Amsterdam – Instagram
Hotel Okura Amsterdam – Facebook
Hotel Okura Amsterdam – TikTok

Over Serre Restaurant
Serre Restaurant biedt een veelzijdige culinaire ervaring binnen het hotel. In het lichte en elegante restaurant aan het water genieten gasten van een internationale keuken. Of het nu gaat om een ochtendkoffie, een heerlijke lunch, afternoon tea of een ontspannen diner, Serre verwelkomt gasten gedurende de hele dag. Het charmante zomerterras biedt het perfecte decor voor buiten dineren en borrelen. Onder leiding van Chef de Cuisine Bram Postel houdt Serre met trots een Michelin Bib Gourmand, als een bewijs van zijn toewijding om hoogwaardige gerechten te bieden met de perfecte prijs-kwaliteit verhouding.

Meer informatie:
Serre Restaurant – Website
Serre Restaurant – Instagram