Nieuws

Restaurant Maeve* uit Utrecht wint HANOS GOUDEN KOKSMUTS!

Restaurant Maeve*, Tommy Janssen en Sem Klein Oonk, uit Utrecht zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2024!

Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten, waaronder maar liefst 5 Alliance-restaurants, waren: Restaurant the Church, Restaurant Alma*, Restaurant ‘t Amsterdammertje*, Restaurant Maeve*, Restaurant aan de Poel** en Restaurant Dorset.

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4 gangen menu koken. Jan van As gaf de deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit een mooi assortiment vis, schaal -en schelpdieren en HANOS had ook een aantal mooie producten in de blackbox gedaan, naast de uitgebreide groenten – en fruitkraam. De Van Drie Group had zwezerik en sukade van het kalf als verplicht onderdeel geleverd.  De Gouden Koksmuts stond op een prominente plek in de wedstrijdarena te schitteren om de deelnemers, allen gekleed in kleding van Chaud Devant, nog meer motivatie te geven.

De jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Marleen Brouwer (Noor* en oud winnaar), Jurgen van der Zalm (Vinkeles **) en Michèl Lambermon (SVH Meester en oud winnaar) waren zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Juryvoorzitter Frank Fol vindt het mooi om te zien dat de HANOS Gouden Koksmuts echt een instituut is en dat het publiek de hele dag rijen dik heeft staan kijken. Dit geeft de deelnemers echt een boost!

Juryleden Jurgen van der Zalm en Marleen brouwer viel het vooral op dat alle deelnemers de zenuwen goed onder controle hadden. “Ze waren allemaal zo rustig en gefocust, dat zie je niet vaak bij wedstrijden!”

SVH Meesterkok Michèl Lambermon beleefde zelfs een culinaire rollercoaster!

Het tussengerecht, een groentegerecht, van Maeve was, op zowel visueel als op smaak ook het gerecht van de dag aldus de gehele jury.

“We hebben de deelnemers ook uitgedaagd  om zo min mogelijk waste te hebben en dat is erg goed gelukt” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs.