Fête de la cuisine (“het feest van de keuken”) is een culinair spektakel dat jaarlijks wordt georganiseerd in Suriname, “Een land vol verassingen en mogelijkheden”. Dit fondsenwervend evenement is in het leven geroepen om de armen, met name kinderen en ouderen, financieel te ondersteunen. Om dit doel te bereiken reist sterrenchef Gerard Wollerich (Restaurant Wollerich te St. Oedenrode) sinds 2013 met collega chefs naar Suriname om de sterren van de hemel te koken tijdens een bijzondere culinaire week.

Vijf gerenommeerde Michelin sterrenchefs verlaten hun sterrenzaak om samen met de lokale Surinaamse chefs aan de slag te gaan. Dit jaar gaan, naast Gerard Wollerich, mee Peter Postma van Kaatje bij de Sluis (Blokzijl), Jilt Cazemier van De Vlindertuin (Zuidlaren), Rutger van der Weel van Restaurant Katseveer (Wilhelminadorp) en Hans de Bont van De Moerbei (Warmond). Dit zijn allen chefs van het hoogste niveau en ze zijn lid van de bekende Alliance Gastronomique.

Dit jaar vindt Fête de la cuisine plaats van 5 t/m 10 juni. Wilt u meer informatie over dit evenement of wilt u hier zelf bij zijn, kijk dan op de website van Fête de la cuisine!

Blijf op de hoogte